Известие

Collapse
No announcement yet.

Бъдещ алфаманиак!!! I'm coming!....Помощ за избора ми!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бъдещ алфаманиак!!! I'm coming!....Помощ за избора ми!

До седмица ставам един от вас!!!!Голям кеф на 33 г. съм и се радвам като малко дете??!!!
    Сериозен приятел ми търси читава Алфа 156 2,4 или 1,9 JTDр,......но днес ми се обади с едно предложение - Намерил Алфа 156 в Италия 1,8 бензин и газ(заводско)....Колебание има в моята душа.Дайте ми съвет за предложението,защото цената е добра,т.е изгодна!Искам не толкова емоционален съвет колкото технически,основан на опита на членовете в форума!Thank's!
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

65

бензин
    Алфа Ромео 156 2.0 T.S!!!

Comment

заеби тая газ......
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Щом се кефиш на 33ката(най-вероятно бензин) значи обичаш високи обороти и 'остър' звук. Извода е търси бензин. Само дето тази газ нещо не ми се връзва на Алфа.....(лично мнение де).

Карал съм Common Rail и не е зле, но за по-спокойни хора които навъртат много километри...
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Бензин! Яко газ!

Comment

Не веднъж е писано из форума за Дизеловоте двигатели на Алфа!!
            Аз лично съм останал с впечатлението че това е един от наи-здравите двигатели, дори спрямо бензиновите!
            има страшно много плюсове, и почти никакви минуси.
            Плюсоввете ако тръгна да ги изреждам......
            Нисък разход... голям въртящ момент.... тих и еластичен...
            (аз съм пристрастен винаги към дизела така че да бъда извинен)
            от скоро карам Дизел 2.4 и за пореден път се обеждавам че никога няма да си купя бензин !

и в краина сметка ти ще си я караш колата и сам трябва да си решиш кое ще ти доставя по-голямо удоволствие(на мен ми харесва да чувам как мърка на дизел)
            прецени кое ще ти е по изгодно...
            дори и 2.5 бензин да е... щом я караш с кеф.. и 20 разход да ти дава... аз съм сигурен че винаги с кеф ще и пълниш резервоара
            надявам се съм бил полезен...
            и все пак има хора с повече опит които ще ти дадът по добър съвет
            Късмет в покупката
            http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Дизел....газ в никакъв случей
              sigpic
              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
                Щом се кефиш на 33ката(най-вероятно бензин) значи обичаш високи обороти и 'остър' звук. Извода е търси бензин. Само дето тази газ нещо не ми се връзва на Алфа.....(лично мнение де).

Карал съм Common Rail и не е зле, но за по-спокойни хора които навъртат много километри...
                Абе каква 33-ка бе колега,човека казва че е на 33 ГОДИНИ .
                2011 Giulietta MA-ex
                1995 155 1.8 TS 8V
                2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от wrc
                  Първоначално публикувано от Speeder

Абе каква 33-ка бе колега,човека казва че е на 33 ГОДИНИ .
                  Хахахаха вярно. Ей съжалявам тогава Чета през редовете май
                  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Аз се спрях на 1.9 JTD - дизел. Нали казват, че Алфите дизел "много вървят, джоба пълен". Наскоро ми даде 9 и нещо разход, обаче с доста климатик и 190 на магистралата. Иначе, като се кара умерено - доколкото схващам, май разходът си е ОК - може и под 7 на 100 да падне. Потвърждавам, че върви доста добре.

За бензините - това, което изчетох и се съветвах е, че ако ще е бензин, може би най-добре 2.0 - било добро съчетание между разход и мощност. Но разликите с 1.8 не били големи. Чудя се зашо 1.8 е по-масово на пазара...

Поздрави!
                    Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

За бензините - това, което изчетох и се съветвах е, че ако ще е бензин, може би най-добре 2.0 - било добро съчетание между разход и мощност. Но разликите с 1.8 не били големи. Чудя се зашо 1.8 е по-масово на пазара...

Поздрави![/quote]
                      Ако разгледаш www.mobole.de. ще видиш че от 10 - 8 са 2,0 - прави си изводите
                      156, 2.4JTD

Comment

Разхода на бензин между 1.8 и 2.0 е в рамките на 1л/100.
                        Много ясно вървят повече 2.0 и дават повече кеф.
                        Смяна консумативи - ролки, ремъци, филтри .... е по-скъпа !
                        Спирачни дискове по-големи и вентилирани - съответно по-скъпи и т.н.

С две думи 2.0 си е по-скъпа за каране от 1.8 - което си е нормално!
                        1.8 мотора според мен е достатъчно пъргав, но пък 2.0 е още по.
                        По- добре се ориентирай да си намериш по-запазена кола, на повечето 156 които са карани тук - са им сменяни БОШ консумативите и части по окачването, което според мен си е плюс.
                        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Re: Бъдещ алфаманиак!!! I'm coming!....Помощ за избора ми!

Първоначално публикувано от miromitev
                          До седмица ставам един от вас!!!!Голям кеф на 33 г. съм и се радвам като малко дете??!!!
                          Сериозен приятел ми търси читава Алфа 156 2,4 или 1,9 JTDр,......но днес ми се обади с едно предложение - Намерил Алфа 156 в Италия 1,8 бензин и газ(заводско)....Колебание има в моята душа.Дайте ми съвет за предложението,защото цената е добра,т.е изгодна!Искам не толкова емоционален съвет колкото технически,основан на опита на членовете в форума!Thank's!
                          Приятел и аз като теб се чудих и най на края скочих на една хубавица 1.9jtd,върви доста,разход над 8 не ми е дала до сега,при условие че я натискам здраво,такаче не му мисли това е колата ако си фен на diesel като мен.
                          ALFA 156 1.9JTD

Comment

Working...
                          X